Fotelja za ljubitelje knjiga

Fotelja je oduvek bila simbol mesta na kom se osećamo udobno, toplo i gde rado provodimo svoje omiljene trenutke. Svako ima svoju omiljenu fotelju, a kada vidite ovu, sigurni smo da će postati vaš favorit i da se nećete smiriti dok ne nabavite barem nešto slično. Obično ljudi povezuju ručni rad sa čitanjem knjiga, tako da žene koje vole ručni rad, vole i da čitaju. Ovo će biti pravi raj za vas, jer ćete u ovoj fotelji moći oboje: čitati i baviti se ručnim radom, a i sama fotelja biće deo ručnog rada.

Predstavljamo vam njeno veličanstvo, fotelju sa knjigama:

fotelja

Fotelja za ljubitelje knjiga – izrada

Kao i svaka fotelja, i ova bi trebalo da ima svoju osnovu. Povedite računa da ona bude dovoljno velika, kako biste mogli u potpunosti da se opustite i opružite po potrebi. Osnova bi trebalo da izgleda ovako (ništa više od običnog modela “stolića” sa ojačanjima):

fotelja-sa-knjigama-1

Površina koju ste gore odredili, je površina koju će fotelja imati na dnu (u osnovi). Potom, prelazimo na izgradnju “prvog sprata”:

fotelja-sa-knjigama-2

Zatim, nadograđujemo fotelju sa drugim nivoom koji će biti uži od prethodnog i koji će ostavljati dovoljno mesta da se okolo poslažu knjige. Na čitav donji deo postavite ravnu ploču, a zatim uvucite bočne stranice (za dužinu knjige) i napravite unutrašnji deo- pogledajte sliku ispod:

fotelja-sa-knjigama-3

Potom, nadogradite i “gornji sprat”, sa letvicama koje će predstavljati držače za knjige (vidi sliku ispod):

fotelja-sa-knjigama-4

Kada završite trebalo bi da izgleda ovako:

fotelja-sa-knjigama-5

Potom, potrebno je i na gornji deo postaviti policu, i finalna, neobojena, netapacirana fotelja izgleda ovako:

fotelja-sa-knjigama-6

Sve što vam sada preostaje jeste da je obojite u željenu boju:

fotelja-sa-knjigama-7

I potom da postavite jastučiće i poslažete svoje omiljene knjige… zavalite se i uživate. Ukoliko vam je ovo previše komplikovano, sigurni smo da ni jednom stolaru ovo ne bi predstavljalo preveliki problem, te vi preuzmite samo finalnu dekoraciju na sebe (jastučiće i boju). Ova fotelja može biti vaša i ukoliko imate baš dobrog muža koji razume vašu strast, pa i on zasuče rukave 🙂
Uživajte!

 

Ideja: http://www.instructables.com/

Leave a Reply