X
    Categories: Kreativne idejeNovogodišnji ukrasi

Novogodišnji ukrasi od žice

Kreativnih ideja kada su u pitanju novogodišnji praznici nikada dosta! Novogodišnji ukrasi od žice biće nešto što će svim prolaznicima skrenuti pogled ka vašem dvorištu ili balkonu. Ova ideja je svakako odlična kada pričamo o ukrašavanju eksterijera pa čak i manjih površina kao što su terase od stanova. Pa da počnemo!

Novogodišnji ukrasi od žice – potreban materijal

Za izradu ovih ukrasa biće vam potreban sledeći materijal i alat:

  • upletena žica za ograde
  • makaze za sečenje žice
  • mini led lampice (možete ih kupiti u bilo kojoj kineskoj prodavnici)

Novogodišnji ukrasi od žice – izrada

Potrebno je da komad žice oblikujete u loptu. Za ovo će vam biti potrebne makaze za sečenje žice, a možda i klješta pomoću kojih ćete uvrnuti, odnosno spojiti krajeve u celinu. Ova lopta ne mora biti baš savršena, ali što lepši oblik bude imala, to će i vaš ukras biti lepši. Savet: koristite radne rukavice, krajevi žice znaju biti oštri, pa da se ne povredite prilikom manevrisanja sa žicom.

Kada dobijete lepo formiranu loptu od žice, sve što je ptorebno, jeste da okolo nje namotate lampice koje ste prethodno pripremili. To mogu biti jednobojne lampice, ili možete iskombinovati više pakovanja lampica kako bi ova lopta izgledala bogatije. Kada se uključi u struju, ovi novogodišnji ukrasi od žice izgledaće ovako:

Mi mislimo da zaista vredi truda. Možete napraviti jedan, više njih, manje, veće… Kako god da ih stavite i složite, izgledaće sjajno i obasjaće duge zimske večeri. Malo romantike nije na odmet, a pogotovo ako još i padne sneg 🙂

 

Uživajte!

loading...

Comments

comments

administrator :