Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Obaveštenje  (Pročitano 12231 puta)
administrator
Administrator
Redovan član
*****

Karma: 2
Van mreže Van mreže

Poruke: 55E-mail
« poslato: Јул 22, 2008, 10:54:47 »

Dragi naši članovi,
da bismo se svi prijatnije osećali i lepše družili na ovom forumu, molim Vas da pročitate pravila kojih biste se trebali pridržavati.

Pravilo 1.
Ovaj forum je namenjen isključivo druženju, razmeni ideja i saveta. Svako ko je došao ovde iz nekog drugog razloga i ko ugrožava ovu ideju, biće udaljen sa foruma.

Pravilo 2.
Smisao foruma nije zavođenje diktature niti strogih pravila, budite slobodni da pišete šta želite, sve dok to ne ugrožava nečiji lični integritet i ponos. Budite korektni jedni prema drugima, ne činite drugima ono što ne biste voleli da Vama čine. Poredak foruma će biti prepušten samim članovima, a administrator će da reaguje samo u slučaju da se problem ne može sam rešiti.

Pravilo 3.
Molimo Vas, trudite se da teme otvarate u okvirima već datim za to. Forum je veoma raznolik, i svaka tema može da se smesti na pravo mesto. Ukoliko imate neki problem, tj. temu koji ne znate gde biste smestili, molimo Vas da kontaktirate administratora radi eventualnog otvaranja nove kategorije. Ako Vam se ipak desi da ste temu postavili na pogrešno mesto, moderatori će da je premeste tamo gde treba, i Vi ćete biti obavešteni privatnom porukom o tome.

Pravilo 4.
Pošto je ovo specifičan forum, i pošto se koriste mnogi sadržaji kao što su linkovi ka drugim sajtovima, slike, video tutorijali i ostalo, molimo Vas da prethodno proverite da li je sadržaj zaštićen autorskim pravom, i takavav sadržaj nemojte da postavljate ukoliko nemate odobrenje autora istog.  Ako administrator utvrdi da je do objavljivanja takvog sadržaja došlo bez odobrenja autora istog, taj sadržaj će da se ukloni sa foruma. Na savesti je članova da svako zapažanje u vezi ovoga jave administratoru da bismo svi zajedno izbegli eventualne probleme.

Pravilo 5.
Komentari na datu temu bi trebalo da se odnose većim delom na naslov teme, iako, manja odstupanja, i odlaženja " off topic" neće odmah biti zapažena. Duže miniranje neke teme biće opomenuto. Zato postoji podforum PRIČAONICA gde niste ograničeni o čemu ćete da pričate!

Pravilo 6.
Podforum GALERIJA je mesto gde možete da postavite slike Vaših radova, međutim, morate biti svesni da su Vaše slike izložene široj javnosti i da mi na žalost ne možemo da zaštitimo Vaša autorska prava i preuzimanje slika. Zato, molimo Vas da budete svesni ovoga.

Pravilo 7.
Zbog iskustva na drugim forumima uvedeno je i ovo pravilo. Nije standaradno, ali je korisno. Strogo je zabranjeno formiranje grupa, ogovaranje i šikaniranje ostalih članova. Ukoliko se sazna da neko pravi probleme ovog tipa, zadržavamo pravo da ga udaljimo sa foruma. Za sve probleme koje imate po ovom pitanju javite se administratoru, pa čak i za međusobne nesuglasice. Pokušaćemo to da rešimo na civilizovan način, bez većih konflikata. Ljubomori, zavisti, i ostalim stvarima nije mesto na ovom forumu, i takve osobe nisu dobrodošle.
U ovo pravilo spada i bilo koji drugi konflikt, koji možda nije ove prirode. Molimo članove da se ponašaju kao odrasli i da na takav način i rešavaju svoje probleme.

Pravilo 8.
Sadržaj koji se nalazi na ovom forumu biće dostupan svim članovima, uključujući uputstva za rad, savete i ideje. To i jeste smisao ovog foruma. Nesebično podeliti. Ovo ne podrazumeva da jedna osoba piše tutorijale a drugi  samo da čitaju. Molimo Vas učestvujte aktivno, poštujte članove koji su se angažovali da bi Vama pomogli, tako što ćete i Vi njima da uzvratite Vašim ličnim angažovanjem. Oni koji svoje znanje ne žele da dele sa drugima, nemaju potrebe da budu na ovom forumu.

Pravilo 9.
U Vašem profilu možete da postavite linkove i banere za Vaš sajt ili blog. Molimo Vas, budite umereni sa veličinom sličica. Ukoliko se naruši izgled foruma, vlasnik profila biće zamoljen da sličicu smanji ili ukloni neku. Dozvoljeno je staviti najviše dva banera u potpis. Ukoliko je link samo tekstualan ( bez banera) onda nema ograničenja. Imajte obzira prema članovima koji nemaju brzu Internet konekciju, i kojima veća količina banera otežava otvaranje naših stranica.


Pravilo 10.
Osnovno i najvažnije pravilo ovog foruma je da uživate i da se družite. Pravila nisu stroga, daju Vam ličnu slobodu, ali u isto vreme kršenje navedenih pravila izazvaće određene sankcije i opomene. Molimo Vas da do toga ne dođe, već da nam svima bude prijatno i zanimljivo. Administrator zadržava pravo da ukloni svakog člana sa foruma za kojeg smatra da pravi probleme i da ne poštuje osnovne koncepte foruma.

Administrator
Sačuvana
Shishka
Administrator
Počasni član
*****

Karma: 70
Van mreže Van mreže

Poruke: 2971


monadikos.jewelry@hotmail.com
WWW
« Odgovor #1 poslato: Септембар 27, 2010, 07:59:59 »

Dodatak pravilima koriscenja foruma:

11. Ukoliko neki registrovani clan pocne da spamuje forum ostavljajuci vecu kolicinu poruka namenjenu samoreklamiranju, duzni smo da takvog clana upozorimo, i ukoliko nastavi, obrisemo i udaljimo sa foruma.
Ovaj forum je namenjen za kreativno druzenje i razmenu ideja i iskustava, ali nikako ne sluzi reklami. Dozvoljeno je na temi predvidjenoj za to ostaviti informaciju o nekoj pordavnici, ali sve sto prelazi domen pristojnog obavestavanja bice sankcionisano.
Ukoliko zelite da reklamirate svoju firmu, tako da clanovi mogu da Vas pronadju, mozete kontaktirati adminstratore foruma radi postavljanja banera.

Dodatak napisan zbog veceg broja zalbi stalnih clanova.Sačuvana

mojrucnirad.com
   

 Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  
 
Prebaci se na: