Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: beolin  (Pročitano 69206 puta)
tamaris
Počasni član
*****

Karma: 10
Van mreže Van mreže

Poruke: 1462



WWW E-mail
« Odgovor #120 poslato: Октобар 15, 2009, 09:52:00 »

nema potrebe da okreces plocice,samo nadji idealnu temperaturu.ako ti je sporet ok,to je onda na 110 C,20-30 min.
Sačuvana

Modesty Blaise
Gost
« Odgovor #121 poslato: Октобар 15, 2009, 10:02:50 »

Bice da si u pravu, probacu. Hvala Tamaris!
Sačuvana
elcica
Počasni član
*****

Karma: 26
Van mreže Van mreže

Poruke: 663


elkica@hotmail.com
WWW
« Odgovor #122 poslato: Октобар 15, 2009, 10:28:12 »

sporet je najgora stvar u svemu,  huh
ja moje ne smem da pecem duze od 15min i to na manje od 100C...imam onaj mali, tako da su grejaci jako blizu, pa je bilo umesto belih roze perli, a umesto zelenkastih zuto-braon..moras da se prilagodis svojo rerni, eto moje skromno iskustvo,  smiley
Sačuvana

andjelcic
Počasni član
*****

Karma: 106
Van mreže Van mreže

Poruke: 3211


Osmeh je jedina kriva koja sve ispravlja!

sev_6662000@yahoo.com
WWW
« Odgovor #123 poslato: Октобар 16, 2009, 07:24:41 »

Elcice, imamo isti problem  wink Tih njihovih 100stepeni, meni se cini da je hiljadu 
Sačuvana


Moja omiljena boja je duga! Osmeh je jedina kriva koja sve ispravlja!
www.andjelcic.in.rs
Katty
Počasni član
*****

Karma: 120
Van mreže Van mreže

Poruke: 2835


katarina.cvetuljski@hotmail.com
WWW
« Odgovor #124 poslato: Октобар 16, 2009, 08:35:37 »

  shocked  ..jao, pa ja cu umreti od brige sada ...narucila sam mini rernu,sa varijabilnom temperaturom od 100 do 250C...i stize mi danas...a evo sta citam rolleyes
aaaaaaaaaa,sta cu sada...bas sam se konsultovala sa Mery,ona je svojom rernom marke "Severin" zadovoljna...Ova sto ja narucih nije neka poznata marka,ali je jedina u ponudi imala izbor temperature i tajmer,i pristojnu cenu od 4000 din.
Kazite mi ,jeste li probale da zastitite komade kada ih poredjate u pleh,na primer,pek papirom i folijom ?
Ima li ko da je proverio tu temepraturu od 100C merenjem ? Sad nesto razmisljam, da narucim onaj merac iz Destefika, al mislim da je poskup ? huh
Elcice, koje je zapremine tvoja rerna ? Pitam zbog udaljenosti grejaca ? Ova moja je neka srednja ,od 18l !? ....
Joooj,kako sad da podnesem ovu neizvesnost ? Moracu odmah veceras da je isprobam,i ako bude "plikova" i promene boje ,sta cu onda ? Kako da je vratim ?
E,da ,je li neko jos pokusao da iskljuci donji grejac,da sspusti pleh i tako pece,pa na pola pecenja okretanje ? I vazi li ovo sto ste pisale samo za beolin ili i za fimo ?
Auuu....mama mia...
  
Sačuvana

dakii
Počasni član
*****

Karma: 68
Van mreže Van mreže

Poruke: 965


тањушка.мица.

smileymaniac@gmail.com
WWW E-mail
« Odgovor #125 poslato: Октобар 16, 2009, 08:47:50 »

moj pica pekač u kome pečem fimo ima samo donji grejač. i super sam zadovoljna!
pošto ne može da se tačno odredi temperatura na kojoj se peče - sve otprilike radim i često proveravam i okrećem.
dole obavezno stavim pek papir, ali onaj masni. a ispod pek papira držim porculanski tanjir.  grin
dešava mi se da nešto porozi ali to je najčešće beolin. sa fimom skoro nikad nisam imala problema, osim kad baš ne pazim. :P
Sačuvana



there are only 10 types of people. those who understand binary, and those who don't.
andjelcic
Počasni član
*****

Karma: 106
Van mreže Van mreže

Poruke: 3211


Osmeh je jedina kriva koja sve ispravlja!

sev_6662000@yahoo.com
WWW
« Odgovor #126 poslato: Октобар 16, 2009, 08:57:54 »

Katty :)
Odgovorih ti na pp, ali i ovde da se nadovezem ;)
Shto se tice donjeg grejaca... ne! Ja sam tako unishtila nakit, gore je bio pecen ,a dole izgnjeckavljen... ja stavim na 100stepeni, i pecem max 20min i bude super, lepo ispeceno i ne promeni boju... jedino shto morash mnogo vishe da dezurash jer mu treba mnogo manje vremena da zagori... veruj mi, ne kupujesh bombu, samo malo drugaciju rernu, i mislim da si dobro proshla sa cenom, jer je moj mini shporet koshtao duplo vishe... "weg" a kontam da je to sve isto, jer se u poslednje vreme razlikuje samo brend, a kvalitet je isti... prvo pecenje probno - od sledeceg vec znash kako funkcionishe ;) mislim da nemash razloga za toliku brigu 
Sačuvana


Moja omiljena boja je duga! Osmeh je jedina kriva koja sve ispravlja!
www.andjelcic.in.rs
elcica
Počasni član
*****

Karma: 26
Van mreže Van mreže

Poruke: 663


elkica@hotmail.com
WWW
« Odgovor #127 poslato: Октобар 16, 2009, 10:30:19 »

ja imam onaj slobodin... stavljam pek papir, tako mi je najsigurnije...tajmer mi ne pada na pamet da kupujem jer je kod nas struja varljiva, ponekad jaca ponekad slabija, tako da mislim da ne bi pomogao...

u sustini ceo proces od stavljanja u hladnu rernu do vadjenja ja zavrsim za nekih 20 min...sto i nije strasno, malo virim, malo pipkam, ali sam u sebe najsigurnija, tako da mi pomagala ne trebaju...kod beolina se desava da porozi bela, ali samo od prejake temperature, tako da ja sad ne stavljam iznad 100C..oggy mi je rekla da ponekad pece i na 75C..

ne znam koja je zapremina rerne, to je onaj najobicniji sporetic sa dve ringle... sramotame

nadam se da sam bar malo pomogla svojim skromnim iskustvom,  smiley
Sačuvana

Donda
Počasni član
*****

Karma: 73
Van mreže Van mreže

Poruke: 1326



E-mail
« Odgovor #128 poslato: Октобар 16, 2009, 10:45:04 »

Katty probaj s nizom temperaturom i pokri papirom radove.Nemoj da panicis, trebace ti malo vremena da se upoznate (ti i rerna ), a posle ce da ide lako!
Sačuvana
elcica
Počasni član
*****

Karma: 26
Van mreže Van mreže

Poruke: 663


elkica@hotmail.com
WWW
« Odgovor #129 poslato: Октобар 16, 2009, 10:49:21 »

donda je skroz u pravu, treba malo vremena! (meni oko 8god),  , salim se, one vremenom menjaju osobine, valjda kako stare grejaci...bice to sve ok, samo ti  , a sve ce ovo vec doci na mesto...
Sačuvana

Katty
Počasni član
*****

Karma: 120
Van mreže Van mreže

Poruke: 2835


katarina.cvetuljski@hotmail.com
WWW
« Odgovor #130 poslato: Октобар 16, 2009, 01:34:05 »

  Joj divne ste,hvala vam !
...
Elcice, imamo isti problem  wink Tih njihovih 100stepeni, meni se cini da je hiljadu 

...ovo me je najvise uplasilo ! ...moja jedina briga je da se ta temperatura od 100 pokaze kao visoka !
U tom slucaju nemam kud,jer nema nize temperature tongue
Osim da menjam grejace i da je majstor ponovo bazdari,da mi radi od 80 C ,recimo...eeeee,jos kad bi to bilo isplativo
Pek papir svakako koristim,moje pitanje je bilo,(jer je neko pomenuo promenu boje),vredi li i odozgo pokrivati ? To obicno ne radim...
Ali znacu kad sve isprobam  Znaci,obavezno u hladnu rernu,i krace vreme pecenja cool
Ljudi,ja veceras radim probno pecenje...pa sta mi Bog da

p.s...i necemo vise o rernama, da nas ne otcepe bespotrebno  ,ipak je ovo tema o beolinu,a ja cak ni ne radim sa njim laugh
Hvala vam jos jednom 
Sačuvana

andjelcic
Počasni član
*****

Karma: 106
Van mreže Van mreže

Poruke: 3211


Osmeh je jedina kriva koja sve ispravlja!

sev_6662000@yahoo.com
WWW
« Odgovor #131 poslato: Октобар 16, 2009, 02:01:10 »

Sorry... ja i moj dugacak jezik  tongue
Ma tih 100stepeni je ok, ali ako na malo vishe od 100 okrenesh, onda je jace... ali to je MOJA RERNA!  grin Mozda tvoja i bude super, samo je cinjenica da ce brze da se ispece nego u obicnoj rerni  wink
Sačuvana


Moja omiljena boja je duga! Osmeh je jedina kriva koja sve ispravlja!
www.andjelcic.in.rs
*Perlica*
Počasni član
*****

Karma: 26
Van mreže Van mreže

Poruke: 1209



« Odgovor #132 poslato: Октобар 18, 2009, 09:09:27 »

Ja sam dobila mini rernu sa dve ringle,polovnu ali jako malo koriscenu kao nova je,..samo malo varnici kad se ukljuci jedna ringla,..i nikako da je popravim,...upravo sam zvala komsiju da pogleda,..pojma nemam koja je marka,..na staklu od rerne pise "Tara"mora da je neka sklj marka,.. ali kaze mi zena sto mi je dala da radi radnju,..
 
A sto se pecenja tice,ja bi ipak stavila na slabiju temperaturu i cesce proveravala,...pa sta bude,..
« Poslednja izmena: Октобар 18, 2009, 09:26:48 *Perlica* » Sačuvana

Dana
Počasni član
*****

Karma: 89
Van mreže Van mreže

Poruke: 954



E-mail
« Odgovor #133 poslato: Новембар 10, 2009, 10:52:57 »

Molim za savet iskusnih "beolinasica"  smiley:
da li ste pekle isti komad beolina vise puta? Da li je to moguce,jer znamo da fimo,sculpey i premo podnose bez problema.
Hvala  kiss
Sačuvana

andjelcic
Počasni član
*****

Karma: 106
Van mreže Van mreže

Poruke: 3211


Osmeh je jedina kriva koja sve ispravlja!

sev_6662000@yahoo.com
WWW
« Odgovor #134 poslato: Новембар 10, 2009, 10:55:13 »

Naravno! :))) Koliko god hocesh puta :))  kiss kiss kiss
Sačuvana


Moja omiljena boja je duga! Osmeh je jedina kriva koja sve ispravlja!
www.andjelcic.in.rs
mojrucnirad.com
   

 Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10   Idi gore
  Štampaj  
 
Prebaci se na: